onsdag 24. november 2010

Horn/ostehorn

Ingredienser
200 g tyrkisk youghurt
50 g revet ost
4 egg
150 smør (kan ha i mer youghurt og tilsvarende mindre smør)
50 g soyaproteinpulver
1 ss glutenmel
5 ss fiberhusk
2 toppede ts bakepulver

Fyll:
Revet ost hvis du vil ha ostehorn (kan også strø litt på toppen hvis man vil... :)

Fremgangsmåte:
Bland sammen tyrkisk youghurt, ost egg og smeltet smør. Ha i proteinpulver,bakepulver og glutenmel, rør sammen. Ha i fiberhusk. La svelle ca 5 min.

Del deigen i 9 klatter. Ha 1 deigklatt utover plastfolie, og ha folie både over og under deigen og kjevle deigen, og kutt sidene så det blir til en trekant.

Løft av toppen av plastfolien, og bruk plastfolien under deigen til å rulletrekanten stramt sammen til et horn (ha ost i til fyll hvis du vil).Legg på rist.Steikes midt i ovnen, 25 minutter, på 180 grader, varmluft!

Jeg fikk 9 horn av denne deigen!

NB. Jeg har mye smør i denne røra for å forsøke å få mer fett inn i kostholdet. Dersom man ikke liker smørsmak bør man erstatte deler av smøret med noe annet (kesam, tyrkisk youghurt el.l.). Disse er ganske mektige!

Enjoy!

5 kommentarer:

Anonym sa...

hvordan er smaken på disse? er de veldig tørre?

Familien Kristensen sa...

Disse ble i overkant mektig, tenker at jeg neste gang skal ha mindre smør i røra, og mer "tørt"(fiberhusk f.eks.)... så nei, tørr er de ikke..ville heller anbefale å bruke samme deig som til kanelsnurrene og bare heller lage horn av dem...

Anonym sa...

Åssen i alle dager fikk du til å rulle noe som helst ut av denne deigen? Lagde den nå og ble jo bare en stor deigete mousse som klistra seg i alt :s
Hilsen nybakt lavkarbo-baker :p

Familien Kristensen sa...

som du ser på bildene hvor jeg viser fremgangsmåten så legger du deigen mellom plastfolie og kjevler ut. Trekk toppdekket med plastfolie av, før du skjærer den til en trekant og har i det du ønsker av fyll.

Fiberhusk eser også ut når du lar den stå, så deigen blir litt mer fast etter hvert...

Forøvrig så anbefaler jeg å ha mindre smør i deigen, kanskje bare 50 g (eller evt mer "tørt" i form av soyaproteinpulver, eller soyamel eller lignende), ettersom de ble veeeldig mektig, og smakte mye smør...

håper dette hjelper.:)

Anonym sa...

Tusen takk for en super oppskrift!! gjett om jeg har savna en ordentlig DEIG!! var utsøkt deilig- fortsett å legg ut slike supre oppskrifter!;) og det beste: bare i underkant av 2 gr karb pr. horn;)))