Så, dette er en matblogg hvor jeg poster mine LAVKARBO-OPPSKRIFTER som jeg mekker selv. Jeg er ingen kokk, men jeg synes det er greit å blogge oppskrifter etter hvert som jeg komponerer ting, så har jeg en "oppskriftsbok" på nett. Ellers så er det gøy når mine oppskrifter kan inspirere andre. Dette er IKKE en DIETT, det er en LIVSSTIL!
lørdag 8. november 2008
Benedictes chocolate mudcake
Kake:
100 g margarin
1.1 dl vann
2-4 ss bakekakao (smak til ettersom hvor mørk du vil ha den)
--> smeltes sammen i en gryte på ovn. Ha i det andre og bland sammen...
2 dl sukrin
1 dl mager kesam (eller rømme)
2 egg
(1/2 ts natron)
1/4 ts salt
3 dl soya proteinpulver
200 g philadelphia ost
steikes i 40 min midt i ovnen på 180 grader. (steiketid kommer an på formen du steiker i... i en større rund form er steiketiden lavere) Bruker fyrstikk for å stikke i kaka for å se om den er ferdig... hvis det ikke sitter noe igjen på fyrstikken er den ferdig :)
Fyll:
1/2 plate 72%sukkerfri sjokolade fra cloetta
40 g smør
litt natreen.. smak til selv...
(litt kaffe hvis man vil)
Fyllet smeltes sammen på plata. stikker så hull i kaka mens den er varm og heller over fyllet. Har på litt kokkos på toppen... :) Nam...
Ps. Smaker absolutt best kjøleskapskald... :) med litt is til :) Nam!! Og dersom du liker den mer saftig så ikke ha i natron!! Jo mer natron, jo minre mudcake! Jeg synes den smaker absolutt best uten natron i!
Vel bekomme!;)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
6 kommentarer:
Denne ser kjempegod ut! Den skal jeg prøve i jula.
Klem fra Vibeke
:) håper den blir like vellykket som min ble da.. :) neste gang skal jeg bruke rømme istedet for mager kesam. er mer smak i rømme... åsså sa iset på lavkarbo.no at hun heller ville bytte ut margarin med smør... ?! Æ vet ikke akkurat ka som e forskjelln, men æ bruke nu melange!
Hva slags is anbefaler du? Er den hjemmelaget?
jeg bruker å spise diplom sin sukkerfrie is. :) vaniljesmak..
Hei
Jeg har ikke soya protein. Kan jeg bruke ketolyse bakemix eller hvetegluten i stedet???
Ser ikke noe i veien for å bruke ketolyse bakemiks istedet :)
Legg inn en kommentar