mandag 2. august 2010

Muffins

Ingredienser:
3 egg
ca 10 dråper vaniljeessens
1 ss rapsolje
1 ts bakepulver
1 ss himaze (valgfritt, er bare fiber)
ca 25 ml flytende natreen (smak til, jeg liker de søt)
3 ss malte nøtter (kan ha mer, avhenger av hvor tung man vil ha dem...jeg blandet hasselnøtter og mandler, man kan velge)

Gjør følgende:
Skill hvitene fra plommene, pisk hvitene stive. Ha natreen og vaniljeessensen i sammen med plommene og pisk til de blir eggedosis (luftig og lys). Ha så i rapsoljen sammen med plommene og pisk inn. Hell eggedosisen, nøttemelet, bakepulveret, himaze og bland sammen alt. Dette er "grunnrøra", man kan så velge "fyll".

Steikes midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter

Jeg lagde sjokolademuffins, hadde da i litt ekstra søtning, 1 ss bakekakao, og kuttet sukkerfri cloetta sjokolade og hadde i...

Nam! De e nyyydelig gode!!!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Hvor mange grader og hvor lenge? Ca hvor mange blir det? Blir så glad for hver blogg jeg finner med lavcarb oppskrifter!

Familien Kristensen sa...

Sånn, glemte helt å skrive det da jeg la ut oppskrifta... :/ Men nå står det der. :)

Skal lage disse igjen i dag, fordi jeg har bursdag i morgen, så da blir det KAKER og MUFFINS! :)

Skal komponere en ny kake i dag også... :)

Også har jeg funnet ut en oppskrift for gulrotkake også, som jeg også skal lage i dag, så jeg skal ta bilder og blogge kakene også... ;)

Anonym sa...

Hva er himaze? hvor får du tak i det?
Hvor får du tak i den sjokoladen? :D

Familien Kristensen sa...

http://www.funksjonellmat.no/
der kan du lese mer om himaze, og det kan bestilles der... :) Sjokoladen kjøper jeg i dagligvareforretningen (rema, mega ++ har cloetta sukkerfri sjokolade)

Henriette sa...

Kan man spise slike muffinser både vanlig, og sjokolade muffins når eg er på ketolyse? Eller er dette bare for dem som er på lavkarbo? Er på min første uke av ketolyse, så vet ikke så mye om alt enda :) Håper på svar :)

Familien Kristensen sa...

Hvis du kan spise nøtter og egg (som er hoveingrediensene), samt sukrin eller annen søtning så kan du spise muffins selv om du er på ketolyse.

Det du må sørge for er at ikke slike "utskeielser" gjør at du ikke får nok karbohydrater i form av grønnsaker. Muffins og andre godsaker må altså ikke erstatte karbohydratene fra grønnsaker i det daglige. Er best å holde slike utskeielser til helgedager/bursdager. Enkelte tåler mer enn andre, og folk reagerer ulikt på ting, så man må bare prøve seg frem.

Hvis du leser en del på lavkarbo.no inne på forumet finner du svar på mange spørsmål som kan dukke opp i prosessen. :) Stå på!

Anonym sa...

Hvor mange karbo's har en slik i seg? De ser nydelige ut! :)

Familien Kristensen sa...

Kommer an på hvilken sort nøtter du bruker. Det er jo ulik karboinnhold i mandler og hasselnøtter (i alle fall de jeg har hjemme). Også må man ta med hvor mye sjokolade man bruker i de.. Det må man veie og trekke fra sukkeralkoholene... Jeg regnet ikke det ut, for det er så lite.

Uten sjokolade er det jo bare nøtter man må veie (mine mandler har 4 eller var det 5 g karbo pr 100 g, ulikt ettersom hvilket merke man handler..). Hvis man lager blåbærmuffins så må man veie syletøyet man bruker (heistad) og beregne karbo på den måten.

Vet ikke hva de 3 ss med nøtter veide. Det ble i alle fall 6 muffins, så du får regne alt du har i og dele det på 6.

Nettisen sa...

Fin blogg du :-)
Lakarbo er ikke akkurat noe offer når det finnes så masse nydelige oppskrifter!
Skal prøve sjokoladekaken din snart:-)

Familien Kristensen sa...

Takk for det :) Har en nyyydelig gulrotkake som er lavkarbo som jeg skal legge ut... må bare få tadd et bilde av en så jeg kan legge det med. sist jeg lagde den ble den slukt før jeg fikk tatt noe bilde....

Line sa...

Så veldig gode ut:)

Familien Kristensen sa...

Syns selv de er farlig god... ;) Men det er jo opp til hver enkelt å bestemme hva de liker...

Anonym sa...

Hei! Prøvde meg på disse nå i kveld, men tror jeg blir nødt til å kaste disse muffinsene. De ble alt for søte, langt over grensen for hva som er kvalmende. Er du helt sikker på mengden flytende natreen? Hvis jeg skal prøve en gang til tror jeg at jeg skal nøye meg med en tredjedel. Uansett skal du ha takk for at du deler alle disse oppskriftene med oss mindre kreative :)

Familien Kristensen sa...

Jeg bakte noen som var "sjokolade, og da bruker jeg bakekakao... og da må jeg ha ekstra søtning i for at de ikke skal bli bitter... Men det er alltid lurt å smake det til med søtning, for det er veldig forskjellig hvor søt man liker ting...

Sissel sa...

Hei. Har siklet på dine flotte muffins, og prøvde dem i dag. Lurer på om mengden søtstoff er riktig, for mine ble bitre på smak. Slett ikke brukbare. Synd, for de ble kjempefine og luftige. Men prøver igjen jeg....Er litt fersk i dette med lavkarbo, og synes det kjempespennende og inspirerende å lese bloggen din.

Familien Kristensen sa...

Ja, det varierer veldig hva folk synes om hvor søt ting skal være. Mitt råd er å bare smake på røra, og prøve seg frem! Det gjør jeg! PS. jeg brukte en rute melkesjokolade i midten av hver av mine muffins, så det gjorde dem også søtere... :)

Familien Kristensen sa...

NB. jeg hadde mye mer søtning i de som var sjokolade! Det er derfor det står ha mer søtning i... Men hvis man skal lage de uten sjokolade(f.eks. blåbær) er det nok med 25 ml....

Anonym sa...

dette er en test..nybegynner