Så, dette er en matblogg hvor jeg poster mine LAVKARBO-OPPSKRIFTER som jeg mekker selv. Jeg er ingen kokk, men jeg synes det er greit å blogge oppskrifter etter hvert som jeg komponerer ting, så har jeg en "oppskriftsbok" på nett. Ellers så er det gøy når mine oppskrifter kan inspirere andre. Dette er IKKE en DIETT, det er en LIVSSTIL!
onsdag 11. mars 2009
Benedictes grove rundstk
100 g linfrø 0 gk 380 kcal 27.9 g kostfiber
100 g hasselnøtter 7 gk 590 kcal 8.9 g kostfiber
100 g solsikkefrø 10.7 gk 560 kcal 10.7 g kostfiber
500 g sammalt spelt 295 gk 1550 kcal 49.5 g kostfiber
300 g sammalt rug 172.5 gk 870 kcal 44.4 g kostfiber
600 g vann 0 gk 0 kcal 0 g kostfiber
1 pk gjær
1 ts seltin
TOTALT= 1700 g rundstk 485.2 gk 3950 kcal 141.4 g kostfiber
pr 100 g= 28.5 gk 232 kcal 8.3 g kostfiber
Dvs. Pr 100 g rundstykker: 20.2 g karbohydrater og 232 kcal (man må trekke fra kostfiber da det ikke kan tas opp av kroppen)
Linfrø, hasselnøtter og solsikkefrø moses, blandes sammen med resten av det tørre, røres rundt. Ha så i vann og rør rundt. Blir en klissete røre som jeg bruker en spiseskje til å lage rundstykker med.
Steikes på varmluft på 180 grader i 45 minutter. Blir veldig saftig og god:)
Vel bekomme;)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
6 kommentarer:
hva med heving? hvordan skal de heve?
Når rundstykkene er så grove som disse så hever de altså veldig lite.. I alle fall gjorde mine det, men kanskje du får det bedre til... Vanlig heving er vel 30-60 minutter for gjærbakst...
Selv om de ikke var så luftige så synes jeg de smaker kjempegodt, og de gir tyggemotstand.:)
Kostfiber er allerede trukket fra på næringsinnholdet på alle varer som selges i Norge. Når du trekker fra kostfiber en gang til blir karboinnholdet ditt helt feil. Dessverre..
javel...
Disse må jeg prøve, tusen takk for tips :)
~ KarinaKilbo
Hvor i ovnen skal de stå, midt i? :-) Svar gjerne på bloggen min.
Legg inn en kommentar