fredag 23. mai 2008

Benedictes Lavkarbo Sjokolademousse


Til 4 store porsjoner eller 6 små trenger du:

4 -6 ss Regia Bakekakao (IKKE drikkekakao, smaker IKKE det samme) 
Egg 1
Eggeplommer 2
Eggehviter 2
Kremfløte 3 dl.
søtemiddel etter smak (jeg bruker en dæsj natreen)

Ha i 4 ss kakao i fløten.Visp til krem. Visp så først inn det hele egget i (hvis du dobler porsjonen visper du inn ett egg av gangen). Skill eggehviten fra eggeplommene, pisk eggehvitene stive. Visp så inn en og en eggeplomme i. Den stive eggehviten vendes forsiktig inn i "blandingen" med en slikkepott. NB! Ikke rør/visp kraftig, da blir ikke moussen lett og luftig. Vend til slutt inn kremen.

Ideelt sett bør moussen lages dagen før servering, spesielt hvis den skal serveres i en stor bolle. Har du litt dårlig tid kan du fint fordele moussen i porsjonsskåler og sette dem i kjøleskapet(Det gjør jeg, synes den er best sånn). 

Det er ca 2,7 g karbo per 100 g i denne oppskriften. Spis med god samvittighet!

Å om æ må si d sjøl: NAM NAM den e GOO!!!;) (Tips: smake også godt dersom du har den en stund i fryseboksn..)

Vel bekomme!!;)

5 kommentarer:

Anonym sa...

cirka 3 karbohydrater per hundre gram vil vel si cirka 12 kalorier per hundre gram, hvordan er dette mulig? bare 12 kalorier per hundre gram i en sjokolademousse med masse egg, fløte og kakao?

Familien Kristensen sa...

telle ikke kcal så d vet æ ikke! men d e jo bare å læse karbohydrattabella å se kor mye karbohydrata d e i ingrediensan, så kan du jo sjekke sjøl om æ har så feil.

i fløte e d 2,9 g karbo per 100 g, egg i "atkins-verdn" tælle man ikke karbo i.. ikke i søtemiddel heller... Så da e d jo bare fløtn å kakaoen d e karbo i! You do the math!

Mjau sa...

Hei, er liiitt forvirret over fremgangsmåten her. :) Jeg leser det sånn:

- Pisk krem av fløte og kakao, og visp det første egget inn i denne kakaokremen

- Pisk eggehvitene av de andre to eggene stive, og bland plommene i hvitene.

- Vend eggene inn i "blandingen", det må være kakaokremen (eneste andre blandingen som er nevnt)

- Vend inn kremen... vent litt... hvitene ble jo nettopp vendt inn i kremen, hva skal kremen vendes inn i...?

Håper du kan hjelpe meg. :) Hvis ikke får jeg krysse fingrene og prøve læll.

Familien Kristensen sa...

hehe. ja ser den... kan være forvirrende... håper du fikk det til likevel.... Må si at jeg ikke husker helt fremgangsmåten, jeg bare bruker å "slumpe" litt med oppskriftene mine og prøve meg frem...

Anonym sa...

Super oppskrift med lite karbohydrater...hva skjer med at folk blander kcalorier og karbohydrater! Det har jo ingen sammenheng. For oss som teller karbohydrater og følger LCHF spiller det null rolle hvor mye kcalorier det er i den fordømte kremfløten. Det er viktig å forstå at mye lavkarbo kan ha høyt innhold av kcalorier pga mye fett i kosten. Om du Ane teller kalorier samtidig som du går på lavkarbo får du nok ikke i deg nok fett. Men stå på.