fredag 29. oktober 2010

Skoleboller


Ingredienser:
150 g smør
300 tyrkisk youghurt
4 egg
1 dl vann
1 ss bakepulver
natreen (smak til røra, jeg brukte tilsvarende 70 g sukker)
1 toppet ss himaze
100 g soyaproteinpulver
50 g finmalte mandler (så det blir som mel)
5 ss fiberhusk

Fyll:
1 pose heistad vaniljesaus
1 ts jbk (johannesbrødkjernemel)
3 dl soyamelk

Framgangsmåte:
Smelt smøret, tilsett vann, egg og tyrkisk youghurt og rør til en glatt røre. Ha bakepulveret i deigen. Tilsett soyaproteinpulver og mandlene og rør deigen sammen Ha i fiberhusk og rør godt til deigen er fast, la svelle et par minutter.








Kok opp vaniljesausen og rør inn 1 ts jbk, la avkjøles mens du former 12 boller av deigen. Bruk en ts til å lage "en grop" i midten hvor du skal ha vaniljefyllet. Fordel ønsket mengde vaniljefyll i hver bolle.










Steikes midt i ovnen ved ca 180 grader i 25 minutter. Når bollene er ferdigstekt lag melis av "sukrin-melis" og vann, ha på, og dryss kokkos over.


Enjoy! ;)

15 kommentarer:

Julianne sa...

For en fantastisk blogg!! Jeg har spist LCHF i 13 måneder nå og det er alltid gøy å finne alternativer til "høykarbo-fyfy-mat". Du har jo SÅÅÅÅ masse på siden din! Veldig gøy :) Skal prøve flere av oppskriftene dine. Kjempebra at du har bilder også. Er oppskriftene mer eller mindre under 5% karbo?

Familien Kristensen sa...

Takker! :) Alltid gøy med fine tilbakemeldinger!

Hm...prosentregning er jeg ikke så god på, men jeg tror det. Strever alltid etter minst mulig karbo... Jeg har oppgitt karbo-innhold på mange av oppskriftene. Gulrotkaka mi, og kanelsnurrene er også kjempegod. Fint å finne alternativ til "bakverk" sånn at man kan ha dette som livsstil.

Har også link til 3 blogger i høyremenyer litt lenger ned, som jeg bruker å finne masse inspirasjon i, og mange flotte oppskrifter. :)

Anonym sa...

Kjempe fint initiativ!:) Følger bloggen din jevnt & trutt!! Gleder meg til å prøve flere oppskrifter. Familien ble gledelig overrasket da de fikk servert nystekte vafler til frokost i dag:)"kjempe godt!" - ifra alle sammen!!

Familien Kristensen sa...

Tusen takk for flott tilbakemelding!!:D Det motiverer meg til å fortsette å blogge at noen der ute liker maten jeg lager, og kan finne inspirasjon til sin egen matlaging fra meg. :) Jeg er ingen kokk, men jeg deler nå de oppskriftene jeg komponerer... :)

Anonym sa...

Hei på deg!
Du har så mye nydelig mat her inne. Nam nam! Men kor fikk du tak i heistad vaniljesaus? Finn det ikke noen plassa. Gleder meg til å spise deilige boller!

Klem fra Eva

Familien Kristensen sa...

Jeg har kjøpt heistad vaniljesaus på vanlig matbutikk (mega). Heistad vaniljesaus er pulver på pose, som jeg så koker opp med soyamelk i stedet for melk.

Gry sa...

Hei, så bloggen din først i dag, og så flott at flere blogger lavkarbo-mat. Jeg fikk veldig lyst til å bake de bollene dine, men hva er himaze og hvor kjøper du det?

Familien Kristensen sa...

Himaze er fiber. Du kan fint bake de uten himaze, jeg bare har det i for å få litt fiber... :)

Familien Kristensen sa...

PS. har linket til 3 av mine favorittblogger lenger ned til høyre på min blogg her. :) Bruker å finne mange fine oppskrifter, ideer og inspirasjon hos dem.

Camilla sa...

OJOJOJ! Dette så jo helt fantastisk godt ut! Nå har jeg lagret bloggen din!

Hvor mange karbo er det i denne?

Familien Kristensen sa...

Er ikke helt sikker... Har brukt samme "grunnoppskrift som i kanelsnurrene" mine, og deigen gir ca 13 kanelsnurrer, og det er ca 1,5 g karbohydrater pr snurr. Men her kommer jo vaniljekremen i tillegg. Har brukt heistad pose, men soyamelk i stedet for vanlig melk, og da blir karboinnholdet de har oppgitt på posen feil (da det er regnet ut i fra saus med melk). Har derfor ikke et nøyaktig antall. Men man kan jo lage en egen vaniljekrem med soyamelk, vaniljestang eller vaniljeessens og eggeplommer, og tykne den med jbk. Da vil jo karboinnholdet bli lavt likevel... :)

Familien Kristensen sa...

Er ikke helt sikker... Har brukt samme "grunnoppskrift som i kanelsnurrene" mine, og deigen gir ca 13 kanelsnurrer, og det er ca 1,5 g karbohydrater pr snurr. Men her kommer jo vaniljekremen i tillegg. Har brukt heistad pose, men soyamelk i stedet for vanlig melk, og da blir karboinnholdet de har oppgitt på posen feil (da det er regnet ut i fra saus med melk). Har derfor ikke et nøyaktig antall. Men man kan jo lage en egen vaniljekrem med soyamelk, vaniljestang eller vaniljeessens og eggeplommer, og tykne den med jbk. Da vil jo karboinnholdet bli lavt likevel... :)

Familien Kristensen sa...

og hvis man lager vaniljekrem selv må man søte etter egen smak...dvs smak til hvor søt man vil ha den, og med den typen søtning man selv liker.

Eirin sa...

Hei. Kan man buke kesam i denne oppskriften i stede for tyrkisk yoghurt? Jeg hadde så lyst å prøve denne, men fant ikke tyrkisk youghurt i noen av butikkene jeg var innom :(

Igjen, takk for en flott blogg!

Familien Kristensen sa...

Hei Eirin! Ja, ser ikke at det skulle være noe problem. Bare prøv deg frem med søtning og om de evt blir like faste... Tyrkisk yoghurt er vel litt fastere. Men jeg gjør det selv (erstatter ut i fra hva jeg har i skapet osv). Håper du får til å lage skoleboller, og takk for flott tilbakemelding! :)