fredag 17. august 2012

Sjokolademousse

Innhold
1/4 kopp kaffefløte (går an å blande melk og fløte)
1/4 kopp irish mocca kaffe (fra Taras, Irish Mocca - Java mocca piffet opp med litt wisky, kakao, og vaniljesmak).
en god dæsj vaniljedråper eller "vaniljesukker" (jeg lager av vaniljestang og sukrinmelis)
100 mørk sjokolade (jeg brukte freia premium 70 %)
3 ss sukrin + (kan klare meg med 2 ss, men det kommer an på hvor søt man liker den..)
2 egg
60 g philadelphiaost naturell

Denne oppskriften fant jeg på bloggen healty indulgences.net , og den er fritt oversatt til norsk.

Finhakk den mørke sjokoladen helt.Varm kaffen sammen med kaffefløten i mikroen til den bobler/koker. Tilsett kaffemiksen, søtning, hakket sjokolade og vanilje i blender, og bland sammen til sjokoladen er smeltet. Ha i egg og kremost og bland sammen. Smak og juster søtning etter smak. Hell over i mindre skåler, jeg fikk 5 små dessertskåler (som den du ser på bildet, tror de er til creme brulee...). Sett skålene i kjøleskapet i 3-4 timer for at moussen skal kjølne og stivne. (Jeg hadde de i fryseren for at det skulle gå fortere, og de ble som sjokoladeiskrem... namnam...)

Disse kan varieres med å ha i mintdråper, nøtter, de kan serveres med krem eller varm bærsaus. Bare fantasien som begrenser. Serverte denne til min gode venninne May-Lena, og vi utbrøt begge i et stort MMMMM... ;) Enjoy!!






Ingen kommentarer: