onsdag 14. april 2010

Bursdagskake

Dette er bildet av bursdagskaka jeg bakte til min samboer:


Videreutviklet oppskrifta mi "chocolate mudcake":

5 egg
200 g philadelphia-ost
100 g smør
søtning og kakao etter smak (smak til hvor mørk/søt du vil ha den)

steikes midt i ovnen på varmluft, 180-200 grader i 20-30 min alt ettersom hvordan form du bruker. Følg med og stikk fyrstikk i kaka for å se om den er ferdig (ferdig når fyrstikken er like "ren" etter å ha stukket i kaka)

på toppen:sjokolademousse:

kremfløte
kakao (kan bruke bakekakao også, smak til hvor mørk du vil ha den)
søtning (etter smak)
gelatinpulver (følg anvisningen på pakken)

hvor mye krem du bruker er opp til deg. jo mer krem, jo høyere blir kaka. men det kan fort bli veldig mektig.

Ha sjokolademoussen på toppen (i forma) etter at kaka er avkjølt. Sett i kjøleskapet til den er stivnet.

Pynt med sukkerfri sjokolade...

Enjoy! :)

8 kommentarer:

S sa...

NAM!

Hvor mye søtning og kakao synes du er nok da? Og er det mye?

Og hvor lenge tror du jeg må steke den, har ikke varmluft.

Familien Kristensen sa...

midt i ovnen 20-30 minutter hvis du bruker en rund form. Jo mindre form jo lengre må den steike... bruk enfyrstikk å sjekk underveis. Når ikke noe sitter fast på fyrstikken mer er den ferdig, ;)

Linda Mari sa...

Hvordan gjør du det med gelatin når du blander den sammens med det andre? kan du beskrive litt bedre hvordan du lager den sjokolademoussen? veldig grønn på sånt men må prøves :)

Familien Kristensen sa...

Bland gelatinpulver med 1 ss vann og la det svelle, eller bløtlegg gelatinplaten før den smeltes. Så blander jeg det bare inn i sjokoladekremen... :)

Elin73 sa...

Denne kaka så hærlig ut. Hvor mye karber er det i ett kakestykke tror du?

Familien Kristensen sa...

Har fått noen tilbakemeldinger på at selve kaka smaker egge-sjokolade.. Jeg synes ikke det, men da kan det være at man har hatt for lite kakaopulver i. Hvis ikke det blir bedre kan man bruke mer philadelphia-ost.. Du kan jo se på den originale oppskriften min:

http://skinnyshepherd.blogspot.com/2008/11/benedictes-chocolate-mudcake.html


har modifisert den litt for å skjære karbohydratinnholdet ennå mer ned til beinet.. så du kan jo se hvilken du bestemmer deg for hvis du vil prøve den...

Det er nå philadelphia-osten som har karbohydrater, og proteinpulver hvis du bruker litt av det.. og fyllet. husker ikke hvor mye det er i philadelphia-osten, men det er enkelt å regne. vei kekedeigen, pluss sammen alle karbohydratene og del karbene på f.eks. 6 hvis det er 600 g totalt for å finne ut hvor mye det er pr 100 g.

I fløten er det 2,9 g k pr dl, så det kommer an på hvor mye sjokolademousse du vil ha på toppen... jeg brukte vel 3 dl her, men tenker å bruke mindre neste gang for det ble veldig mektig...

johnblund sa...

Hei den kakka så utrolig god ut, men hvor mye kakao å søtstoff, bruker du da for at det skal bli bra, å du selv synes det er bra.

fin blogg du har:-)

Familien Kristensen sa...

jaaa... bruke væl en 3 spiseskjee ca, bruke kaka ganske mørk... å en halv kork natreen (flytende).. Huske ikke helt kossn strek d e på korka... 50? sitt i tyrkia nu så får ikke sjekka dme d første... :)