lørdag 23. august 2008

Benedictes reviderte Lapper... 0,4 g k pr 100 g


Har bare byttet ut proteinpulveret jeg brukte før med multipower sitt soyaproteinpulver...

til ca 500 g røre trenger du:


100 g cottage cheese 1,5 g karbo
100 g proteinpulver 0,2 karbo
4 egg
bakepulver (mellom 1/2-2 ts, alt ettersom hvor tjukk du vil ha de)
3 ts johannesbrødkjernemel
Spe med vann (lag røra så tjukk du vil ha den)
Litt natreen hvis du vil ha de litt søt

Dette moses sammen til en jevn røre. Jeg bruker stavmikser! Røra blir ganske tjukk. Må nesten smøres utover i panna (er ikke rennende). Steikes i panna. 

Tips: dersom du ønsker å gjøre de tynnere kan du unnlate å ha i bakepulver (da hever de ikke), og hvis du har i litt ekstra vann blir de tynnere.

 Kun 0,4 g karbo per 100 g! ;)

Vel bekomme

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kalle du bare din kostholdsfilosofi "lavkarbo", eller er d fedon eller atkins innspirert?Prøvde disse lappene, syyykt gode!Men kan man bruke smør på de??

Anonym sa...

Jeg følger Atkins vedlikehold/fedon.Kan disse spises hver dag?:)

Familien Kristensen sa...

jeg går ikke på atkins, jeg går på ketolyse... men hvis du bare teller antall karbohydrater i ditt daglige kosthold så skulle det vel gå fint! jeg har jo oppgitt karbohydrater i disse, så... cottage cheese er jo magert.. og proteinpulver drikker jo mange som trener hver dag så hvorfor ikke??

Familien Kristensen sa...

ps. jeg får ikke beskjed om at noen har skrevet en komentar på bloggen min, så det er ikke alltid jeg får med meg at noen har spurt meg om noe!

Familien Kristensen sa...

smør er det jo ikke karber i så hvorfor ikke??

jeg går på ketolyse, men det er stort sett det samme som atkins... lavkarbo.. lever på under 20 g karbo per dag... fint at du likte lappene forresten :D

Anonym sa...

Har akkurat laget disse lappene og de var veldig gode, altså!
SÅ bra å ha et alternativ til atkins barer og shaker og sånn! ....det eneste jeg tenker over sånn i ettertid er at.. jeg fikk en fornemmelse av stekt egg...! nå er ikke jeg noen bakeguru i det hele tatt så jeg veit ikke om dette er et dumt spørsmål.. men hva kan skje om man kutter ned på ett egg i røra?

Familien Kristensen sa...

egg fungerer som bindemiddel, så du kan forsøke å ha et egg mindre å se hva som skjer... kanskje ha i litt ekstra johhannesbrødkjernemel... og rapporter tilbake...;) jeg bruker ha i litt ekstra, eks. rapsolje...synes det også gir litt annen smak... ;)

Anonym sa...

Hei!

Hvor får du kjøpt soya proteinpulveret? Og hvor finner jeg en slik fin "vekt-pinne" som du har lagt til...?

Familien Kristensen sa...

soyaproteinpulver kjøper jeg på helsekosten.. eller andre butikker som selger treningssupplementer... sånn vekt ticker får du på http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php?type=3 :)

Anonym sa...

Når jeg leste hvor mye proteinpulver det skulle være i tenkte jeg med en gang "huff dette kommer til å smake typisk lavkarbo-bakst" (dvs soyasmak...).

Men de var faktisk kjempegode :D Og enda bedre med syltetøy og bacon!! Nam nam :) Smakte nesten ikke proteinpulveret i det hele tatt. Bruker det samme som du gjør!

Familien Kristensen sa...

Ja, de er kjempegode:) Fint at du likte dem. Jeg bruker blåbærsyltetøy på... :) Kjempegodt. Hvis du liker disse liker du sikkert vaflene også... ;) De smaker som vanlige vafler faktisk, kjempegode!!