søndag 19. juni 2011

Kokkos-sjokolade (ligner på Bounty)

Denne oppskriften har jeg sett flere steder, så jeg er ikke sikker på hvem som faktisk har funnet den opp. Jeg har i alle fall brukt oppskriften fra boken "Bakeglede uten sukker" av Annika Rogneby, men laget en egen vri på sjokoladetrekket.

Ingredienser:
1 dl sukrin
50 g kokkosfett (kan bruke cocosa eller delfiafett)
1 dl fløte
1 dl kokkosmelk
200 g revet kokkos (du kan bruke fersk, men jeg brukte ferdig revet på pose)

Trekket:
100 g mørk sjokolade til trekket (jeg bruker sukkerfri fra cloetta)
ca 1 ss delfiafett
ca 1 ss fløte
noen dråper peppermynteolje

Fregangsmåte:
Smelt sukrin og kokkosfett, tilsett kokkosmelk og kokkos, la det koke svakt. Jeg tok det så av platen og lot det avkjøle seg litt før jeg brukte isbitformer til å dytte røra nedi. Hvis du ikke har passende isbittformer kan du sette røra i kjøleskapet 1 time og forme kvadratiske biter for hånd. Når du har lagt røra i former (evt laget dem selv) putt i frysern 1 time.

Smelt sjokoladen og ha i de øvrige ingrediensene. Når bitene er ferdig i fryseren, ta de ut, rull de i sjokoladen og sett de på et bakepapir og i kjøleskapet. De må oppbevares i kjøleskapet.

Nam, nam! Enjoy!!;)

3 kommentarer:

Eirin sa...

Hei. Takk for mange flotte oppskrifter! :) Det står her at det skal være 1 dl fløte, men klarer ikke å se hvor og når du har dette i blandingen?

Familien Kristensen sa...

hei, har det i etter at sukrin og kokkosfettet er smeltet, sammen med kokkosmelk og kokkos... ser jeg har glemt å skrive det. ;)

salige lavendel sa...

Denne tror jeg nesten at jeg må kopiere, det så utrolig lekkert ut. Smart å bruke isbitformer! Takk for at du deler oppskriften.