onsdag 27. oktober 2010

Kanelsnurrer

Denne oppskriften er basert på Lisbeth sine sjokoladesnurrer. Jeg hadde ikke alle ingrediensene hun brukte så jeg endret deigen litt i forhold til hva jeg hadde i huset.

Ingredienser:
150 g smør
300 tyrkisk youghurt
4 egg
1 dl vann
1 ss bakepulver
natreen (smak til røra, jeg brukte tilsvarende 70 g sukker)
1 toppet ss himaze
100 g soyaproteinpulver
50 g finmalte mandler (så det blir som mel)
4 ss fiberhusk (ha i 4 la den svelle, evt ha i mer fiberhusk)

Framgangsmåte:
Smelt smøret, tilsett vann, egg og tyrkisk youghurt og rør til en glatt røre. Ha bakepulveret i deigen. Tilsett soyaproteinpulver og mandlene og rør deigen sammen Ha i fiberhusk og rør godt til deigen er fast, la svelle et par minutter.


Ha deigen utover plastfolie, og ha folie både over og under deigen og kjevle deigen til et rektangel, ca 25*30 cm.











Fjern plastfolien på toppen av deigen og smør på et lag med smør. Ha på sukrin (eller strønatreen) og kanel utover den flate deigen. Bruk plastfolien under deigen til å rulle leiven stramt sammen fra langsiden, og fjern deretter folien. (min ble ikke så stram som den skulle være).










Skjær rullen i skiver og legg dem i silicon-muffinsformer. Steikes midt i ovnen ved ca 180 grader i 25 minutter.

Deigen gir ca 13 kanelsnurrer, og det er ca 1,5 g karbohydrater pr snurr.

Enjoy! :)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm, Det så kjempegodt ut..!
Lurer på hva soyaprotein er og hvor man får tak i det? Er Det soyamel?

Familien Kristensen sa...

Nei, soyamel er ikke det samme.

Du kan se det jeg bruker her (multipower er produsenten):
http://www.proteinbutikken.no/VarevisningDetalj.aspx?varekode=ZZ1555&hkat=&kat=33&grp=4

Har kjøpt mitt på helsekostbutikken her. De er kjempegode! Skal bruke samme grunnoppskriften til å lage skoleboller en dag... :) Den egnet seg godt til en bolledeig.

Anonym sa...

Håper ikke du har sluttet å blogge?!, nå som jeg endelig fant en blogg jeg finner interessant å lese :) Inn-spirer meg gjerne mer!

Familien Kristensen sa...

Har ikke sluttet å blogge nei. :) Men mange ting vi lager f.eks til middag tenker jeg er så vanlig at det ikke er noe å blogge om... :) Men når jeg finner på nye ting/finner gode ideer osv. som blir til oppskrifter så deler jeg dem. :)

Anonym sa...

Kan jeg bruke Sukrin istedenfor narteen?

Familien Kristensen sa...

Ja, selvfølgelig kan du det. :)

Anonym sa...

kan man bruke bakepro istedet for søyaprotein? Synes soya alltidsmaker gjennom alle andre ingredienser

Anonym sa...

Hei:)
Hvor får man kjøpt himaze? Og hva er det egentlig?:P