lørdag 8. november 2008

Benedictes chocolate mudcake




Kake:
100 g margarin
1.1 dl vann
2-4 ss bakekakao (smak til ettersom hvor mørk du vil ha den)
--> smeltes sammen i en gryte på ovn. Ha i det andre og bland sammen...

2 dl sukrin
1 dl mager kesam (eller rømme)
2 egg
(1/2 ts natron)
1/4 ts salt
3 dl soya proteinpulver
200 g philadelphia ost

steikes i 40 min midt i ovnen på 180 grader. (steiketid kommer an på formen du steiker i... i en større rund form er steiketiden lavere) Bruker fyrstikk for å stikke i kaka for å se om den er ferdig... hvis det ikke sitter noe igjen på fyrstikken er den ferdig :)

Fyll:
1/2 plate 72%sukkerfri sjokolade fra cloetta
40 g smør
litt natreen.. smak til selv...
(litt kaffe hvis man vil)

Fyllet smeltes sammen på plata. stikker så hull i kaka mens den er varm og heller over fyllet. Har på litt kokkos på toppen... :) Nam...

Ps. Smaker absolutt best kjøleskapskald... :) med litt is til :) Nam!! Og dersom du liker den mer saftig så ikke ha i natron!! Jo mer natron, jo minre mudcake! Jeg synes den smaker absolutt best uten natron i!
Vel bekomme!;)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Denne ser kjempegod ut! Den skal jeg prøve i jula.
Klem fra Vibeke

Familien Kristensen sa...

:) håper den blir like vellykket som min ble da.. :) neste gang skal jeg bruke rømme istedet for mager kesam. er mer smak i rømme... åsså sa iset på lavkarbo.no at hun heller ville bytte ut margarin med smør... ?! Æ vet ikke akkurat ka som e forskjelln, men æ bruke nu melange!

marianne sa...

Hva slags is anbefaler du? Er den hjemmelaget?

Familien Kristensen sa...

jeg bruker å spise diplom sin sukkerfrie is. :) vaniljesmak..

Daisy sa...

Hei
Jeg har ikke soya protein. Kan jeg bruke ketolyse bakemix eller hvetegluten i stedet???

Familien Kristensen sa...

Ser ikke noe i veien for å bruke ketolyse bakemiks istedet :)