100 g soyaflak
50 g nøtter (finmalte hasselnøtter og mandler)
300 g cottage cheese
3 egg
25 g soyaproteinpulver
ca 1,86 g karbo pr 100 g
Alt blandes sammen. Steikes på varmluft midt i ovnen i ca 30 min.
Så, dette er en matblogg hvor jeg poster mine LAVKARBO-OPPSKRIFTER som jeg mekker selv. Jeg er ingen kokk, men jeg synes det er greit å blogge oppskrifter etter hvert som jeg komponerer ting, så har jeg en "oppskriftsbok" på nett. Ellers så er det gøy når mine oppskrifter kan inspirere andre. Dette er IKKE en DIETT, det er en LIVSSTIL!
mandag 17. mai 2010
Nøttebunn
3 egg
7 dråper vaniljeessens
4-5 ss sukrin
ca 100 g finmalte nøtter (jeg brukte både hasselnøtter og mandler)
1 ts bakepulver
Skill plommene og hvitene. Miks vaniljeessensen sammen med plommene og sukrin, pisk til eggedosis. pisk hvitene stive. Bland sammen hviten, eggedosis og nøtter. Brukte 24 cm form. steikes i ovnen på varmluft. brukte ca 160 grader, midt i ovnen. Steik i 30-45 min.
7 dråper vaniljeessens
4-5 ss sukrin
ca 100 g finmalte nøtter (jeg brukte både hasselnøtter og mandler)
1 ts bakepulver
Skill plommene og hvitene. Miks vaniljeessensen sammen med plommene og sukrin, pisk til eggedosis. pisk hvitene stive. Bland sammen hviten, eggedosis og nøtter. Brukte 24 cm form. steikes i ovnen på varmluft. brukte ca 160 grader, midt i ovnen. Steik i 30-45 min.
fredag 7. mai 2010
Rundstykker 1,6 g karbo pr 100 g
Ble 11 rundstykker:100 mandler 4,5 g k
50 g hasselnøtter 3 g k
300 g cottage cheese 4,5 g k
4 egg
ca 50 g soyaproteinpulver (0,1 pr 100 g)
1 ss bakepulver
1-2 ts jbk
Moses sammen og settes i 11 "dunger" på bakepapir. Stekte dem midt i ovnen på varmluft på en 170 grader i en ca 20 min.
fredag 23. april 2010
Kake
Brukte mudcake oppskriften min i bunn.
Lag nr 2 er 3 eggehviter stivpisket med litt knuste mandler blandet i, med søtning i. Stekt i ovnen.
På toppen er litt krem, smeltet sukkerfri mørk cloetta sjokolade med smør og kaffe i. :) Nam!!
onsdag 14. april 2010
Bursdagskake
Dette er bildet av bursdagskaka jeg bakte til min samboer:


Videreutviklet oppskrifta mi "chocolate mudcake":
5 egg
200 g philadelphia-ost
100 g smør
søtning og kakao etter smak (smak til hvor mørk/søt du vil ha den)
steikes midt i ovnen på varmluft, 180-200 grader i 20-30 min alt ettersom hvordan form du bruker. Følg med og stikk fyrstikk i kaka for å se om den er ferdig (ferdig når fyrstikken er like "ren" etter å ha stukket i kaka)
på toppen:sjokolademousse:
kremfløte
kakao (kan bruke bakekakao også, smak til hvor mørk du vil ha den)
søtning (etter smak)
gelatinpulver (følg anvisningen på pakken)
hvor mye krem du bruker er opp til deg. jo mer krem, jo høyere blir kaka. men det kan fort bli veldig mektig.
Ha sjokolademoussen på toppen (i forma) etter at kaka er avkjølt. Sett i kjøleskapet til den er stivnet.
Pynt med sukkerfri sjokolade...
Enjoy! :)
Videreutviklet oppskrifta mi "chocolate mudcake":
5 egg
200 g philadelphia-ost
100 g smør
søtning og kakao etter smak (smak til hvor mørk/søt du vil ha den)
steikes midt i ovnen på varmluft, 180-200 grader i 20-30 min alt ettersom hvordan form du bruker. Følg med og stikk fyrstikk i kaka for å se om den er ferdig (ferdig når fyrstikken er like "ren" etter å ha stukket i kaka)
på toppen:sjokolademousse:
kremfløte
kakao (kan bruke bakekakao også, smak til hvor mørk du vil ha den)
søtning (etter smak)
gelatinpulver (følg anvisningen på pakken)
hvor mye krem du bruker er opp til deg. jo mer krem, jo høyere blir kaka. men det kan fort bli veldig mektig.
Ha sjokolademoussen på toppen (i forma) etter at kaka er avkjølt. Sett i kjøleskapet til den er stivnet.
Pynt med sukkerfri sjokolade...
Enjoy! :)
tirsdag 13. april 2010
Lavkarbo sjokoladepudding
Dette er kjempegodt, lavkarbo, og relativt få kcal i også for den som teller dem...
Sjokoladepudding:
1 l soyamelk (1 g k)
kakao
natreen
en dæsj smør
1 pose gelatinpulver
Kokes som kakao, gelatinpulver has i til slutt.
Denne oppskriften inneholder altså svært lite karbohydrater, og disse kommer an på hvor mye kakaopulver man bruker.
Vaniljesaus:
soyamelk
1 vaniljestang (eller vaniljeessens)
natreen
et par ts jbk (til slutt)
Tilpass jbk etter hvor tykk du vil ha sausen. Blir den for tykk er det bare å spe på med mer soyamelk.
Enjoy!!
Abonner på:
Innlegg (Atom)