onsdag 28. mai 2008

Benedictes proteinbrød:




ca 650 g brød:

100 g cottage cheese (1,5 g k)
1/2 ts salt
smør (25-50 g)
1 dl fløte
0,5 dl vann
225 g protein-mel (0,45)
4 egg 
1 ts gjær
2 toppede ts bakepulver
2 ts johannesbrødkjernemel

Smøret smeltes. ha i vannet og fløten. kok opp. Rør eggene i og sjekk om det til sammen blir ca 37 grader, hvis ikke varm det litt opp. bland det oppi resten av ingrediensene. Alt moses sammen til en jevn røre. Helles i en liten børdform. Steikes på 200 grader i ca 20 minutter, midt i ovnen.

Totalt 1,95 karbo dvs.  0,3 g karbo per 100 g.

Vel bekomme!;)

17 kommentarer:

Anonym sa...

Prøver dette brødet nå, men synes røra trenger endel mere væske. Er det noe skrivefeil i oppskriften?

Familien Kristensen sa...

Det kan hende at røra di blir mindre våt dersom du ikke har most cottage cheesen.

Kan ikke se at røra mi har noen skrivefeil. Men jeg bruker en maskin for å blande det sammen...Hvis du ikke får til bare ha i litt ekstra vann!

Hvordan gikk det?

Familien Kristensen sa...

veide det ca 650 g til sammen da? hvis ikke må du ha i litt mer vann. Min røre ble klissete.

Familien Kristensen sa...

Det kan hende at du bruker en annen type proteinpulver enn meg!?! Jeg bruker proteinfabrikken sin whey tech nøytral smak i min baking. Andre typer proteinpulver kan ha en annen bakeegenskap enn det. Jeg har nå reprodusert brødet mitt etter samme oppskrift med samme resultat som første gang jeg lagde det! Det er ikke feil med hvor mye veske som skal være i oppskriften!

Anonym sa...

Da skal jeg få tak i det proteinpulveret du bruker og gi det ett forsøk til... Dette brødet ser meget bra ut!!!

Familien Kristensen sa...

ok...;) håper du får det til... si ifra hvordan det går... jeg veier det hele på en tupperwarevekt (tror den er riktig, den er ny), og bruker den maskin du ser her på sia mi til å blande det sammen... man må nesten mose det med maskin for å få cottage cheesen til å bli jevn, og for å få ut all fuktigheten av ingrediensene...

jeg bruker forrestn bare whey tech i baking fordi han på¨life sa at det hadde best bakeegenskap... det funker fint for meg.

ps. det 2. brødet jeg bakte unlatte jeg å ha i grovbakst, hadde kun i proteibpulver... Da ble det mindre karbo... :)

Anonym sa...

Lurer på hvordan du kommer frem til totalt 1,95 karb/0,3 karb pr 100 gr.Og hva mener du med å fjerne grovbaksten?

Familien Kristensen sa...

hadde grovbakst i røra før... men d va en feil, åsså har æ glæmt å redigere d bort ifra teksten... å æ kommer fram til tot karbo ved å legge sammen alt, åsså veie æ røra å finn ut kor mye d blir pr 100 g. Æ skriv den hær bloggen for å dele mine oppskrifte me andre av min gode vilje. Hvis du mene æ har så feil i mine beregninge så e d jo bare å regne sjøl da. D e nu lavkarbo åkke som!

Anonym sa...

Takk for et raskt svar.... Du må ikke ta spørsmålet midt som kritikk, er bare ny i dette med ketose/lavkarbo så jeg er redd for å regne feil, og ende over 20 gr karbo pr dag.

Familien Kristensen sa...

Ok:) Er en del som skriver mye rart til meg her på bloggen... Og en del er kritikk. Jeg er bare en vanlig lavkarber som prøver det beste jeg kan, og som har gjort dette for å dele mine erfaringer og oppskrifter med andre... :) Stå på!!! ;)

Anonym sa...

Hei, har bakt brødet etter oppskriften din, og det ble kjempebra....nå ser jeg lysere på livet!!!!!!
Lurer bare på hvor lang holbarhet brødet har i kjøleskap? eller kan det ligge i romtemperatur.

Familien Kristensen sa...

Så flott:D Det er godt å høre. Det må nok i kjøleskap ja...

tips: å fryse halve brødet.Så tar du det bare opp når du har spist opp det andre halve. Så slipper det bli gammelt... ;)

Anonym sa...

Hvor får du kjøpt Johannesbrødkjernemel?

Familien Kristensen sa...

Du får kjøpt jbk på helsekost. de har noe som heter noe annet men også er johannesbrødkjernemel på apotektet, men husker ikke hva det heter.

Ester og Marias Lavkarboliv sa...

Har brødet ditt i ovnen nå. Har hatt i litt solksikkekjerner og Fibrex i tillegg. Krysser fingrene for at dette brødet faller i smak hos oss også :)

Anonym sa...

Hei :) vil bare få si takk for en fantastisk god oppskrift :)
Har brukt den som den er, men og som en god basis til å utforske litte granne med krydder og slikt i :)
Står no i ovenen på nytt, men i muffinsformer denne gangen :)
Mvh Elin

Familien Kristensen sa...

Flott at oppskriften funkner for deg:) Jeg forsøker å lage ting jeg selv liker, og om mine oppskrifter kan være til nytte for andre gir det meg stor glede. :)